снимка: БулфотоТемпературите днес ще достигат 27 градуса.В съботната сутрин в отделни източни

...
снимка: БулфотоТемпературите днес ще достигат 27 градуса.В съботната сутрин в отделни източни
Коментари Харесай

Променлива облачност в събота, на места ще превали

снимка: Булфото

Температурите през днешния ден ще доближават 27 градуса.

В съботната сутрин в обособени източни региони към момента ще превалява, а след обяд слаб временен дъжд ще има и на обособени места в планините. Вятърът от северозапад ще отслабне, ще е слаб до сдържан. 

Сутринта ще бъде сравнително хладно, а дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще бъдат от 22 до 27 градуса, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Преди обяд валежите краткотрайно ще спрат, но след обяд още веднъж на обособени места кратковременно ще превали. Ще духа до сдържан северозападен вятър.

Максималните температури на въздуха ще бъдат 20-23 градуса. 

Температурата на морската вода ще бъде 16-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините  облачността ще бъде променлива, намаляваща по-често до слънчево. Преди обяд над източните региони на Стара планина, а след обяд - над Родопите и планините в югоизточните региони на страната,  облачността  ще бъде по-значителна и на обособени места там кратковременно ще превали. Ще духа най-вече сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде към 14 градуса, на 2000 м - към 7 градуса.

В неделя преди обяд ще има и  слънчеви часове , само че към и след обяд облачността ще се усили, и тук-там, основно в Южна България ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 21 и 26 градуса. 

В понеделник от североизток ще проникне  студен въздух  и температурите ще бъдат с  3-4 градуса по-ниски . Отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони ще бъдат краткотрайно интензивни, с гръмотевични стихии и условия за градушки. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР